'Muhteşem Yüzyıl'a mahkeme yolu
Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan dizi Muhteşem Yüzyıl devletle mahkemelik oluyor.
Show TV'de yayınlanan diziye yönelik eleştiriler Meclis'in de gündemine geldi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dizide Osmanlı padişahı Kanuni'ye hakaret içerdiği öne sürülen bölümlerle ilgili yasal işlem başlatacaklarını söyledi.
Başrolünü Halit Ergenç'in oynadığı ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi, daha yayına girmeden eleştiri oklarını üzerine çekmişti. Dizide Osmanlı padişahı Kanuni'nin ihtişamlı hayatı, zevk ve sefa düşkünlüğü bazı kesimlerce ‘hakaret’ olarak yorumlanmıştı.
Diziyle ilgili tartışmalar RTÜK Yasa Tasarısı'nın görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda da gündeme geldi.
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın dizide ecdada hakaret edildiği yönündeki iddiasına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da destek verdi.
Arınç, “Ben de büyük bir endişe içindeyim. Kanuni gibi birinin harem, içki düşkünü değişik ilişki içerisinde göstermek... Ben üzüntü duyuyorum” dedi.
Arınç, Kanuni Sultan Süleyman'ı küçülttüğünü öne sürdüğü diziyle ilgili yasal işlem başlatılacağını da söyledi ve, “Atatürk’ün hatırasına hakareti suç sayan kanun yürürlüktedir. Bunu diğer şahsiyetler için de geçerli kılmak mümkün değil ama, tarihin önemli şahsiyetlerini küçültmeye çalışmak karşılığını bulmalıdır” dedi.
Son yorumlar
- Aleyküm selam değerli
6 yıl 35 hafta önce - solucan
6 yıl 37 hafta önce - lannn
6 yıl 37 hafta önce - hürem
6 yıl 37 hafta önce - Sultan melikşan neden
7 yıl 28 hafta önce - Sultan Abdulmecid'in Culus tarihi YALNIS yazilmis-
7 yıl 41 hafta önce - kurgu falan degıl. anımasyon
8 yıl 4 hafta önce - gercekten tebrık ederım. bu
8 yıl 4 hafta önce - İFTİRA
8 yıl 46 hafta önce - Kız mısın erkek misin sen
9 yıl 8 hafta önce
Yeni yorum gönder